EN

פאי שוקולד

המתכון – לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 4 כפות קקאו
  • 100 גר’ מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות מים

למלית:

  • 2 חבילות ממרח משומשו 9%
  • חצי כוס שמנת פרווה 100 גר’
  • אבקת נוגט
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון טרי

לציפוי:

100 גר’ אגוזי לוז
חצי כוס סוכר

מכינים את הבצק:
מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והסוכר עם המרגרינה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המים ומעבדים לכדור בצק. מעבירים למקרר לחצי שעה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס”מ ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 20 ס”מ. דוקרים מעט בעזרת מזלג, מצפים בניר כסף ומניחים קטניות למשקולת ואופים אפיה עיוורת 15 דקות. מסירים את ניר הכסף ואופים עוד 5 דקות. מוציאים ומצננים מהתנור.

אופים את אגוזי הלוז למשך 5-6 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים ומצננים.

מכינים את הציפוי:
במחבת ממיסים את הסוכר לקרמל, קולפים את אגוזי הלוז, קוצצים גס ומוסיפים לקרמל. מערבבים עד להמסה של הקרמל ויוצקים על ניר אפיה משומן. מצננים וקוצצים גס.

מכינים את המלית:
שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות לפי הצורך. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון. מעבירים את המלית לשק זילוף עם פיה חלקה ומזלפים עיגולים של המלית בצורה נאה על הבצק. מפזרים מעל המלית את פירורי הקראנץ’ והאגוזים ומעבירים למקרר עד להגשה. ניתן גם להקפיא.

יצירת קשר

טלפון שרות לקוחות (תיבה קולית) 04-6320269 | פקס. 04-6125974 | קיבוץ גן שמואל,ישראל | ilana@ganshmuel.com

לכל שאלה מלאו טופס יצירת קשר ונחזור אליכם בהקדם

EN