רכיבים:
- 1/2 קילו תפוח אדמה קלוף ומבושל
- 1 כוס קמח 1 כף סולת 1 חלמון של ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 125 גרם תחליף גבינה מלוחה (מגורד)
לרוטב שמנת:
- 125 גרם תחליף גבינה מלוחה של משומשו (מגורד עדין)
- 1 קופסא שמנת צמחית
- תרסיס שמן
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה-ניוקי:
- מבשלים את תפוח האדמה שהוא מקולף ואחר כך מועכים אותו לפירה ומשאירים שיתקרר.
- מעבירים לקערה את הפירה ומוסיפים את כל מרכיבי הניוקי ומערבבים טוב טוב שיתקבל תערובת אחידה.
- משטחים קמח על משטח עבודה ומגלגלים מהתערובת מעין “נקניקיות” בצק.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- מוציאים מהמקרר, ועל מגש/קערה שמים מעט קמח.
- ברגע שחותכים מהבצק חתיכות קטנות בגודל של ס”מ וחצי – מעבירים אותם לקערה עם הקמח ומגלגלים על הקמח.
- מרתיחים 2 ליטר מים + כפות מלח וריסוס קל בתרסיס שמן (או כף שמן).
- ברגע שהמים רותחים מכניסים את הניוקי בעדינות למים.
- כאשר הניוקי צף, מוציאים אותם על מסננת ומנערים קלות. אפשר לרסס מעליהם קצת תרסיס שמןשלא ידבקו.
רוטב:
- באותו סיר שבו בושל הניוקי (נפטרים מהמים). מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למעט התחליף גבינה המגורד.
- מחממים על אש בינונית.
- ברגע שרוטב מתחיל לבעבע קלות ולהתחמם מוסיפים את הגבינה המגורדת לאט לאט.
- לערבב בעדינות טוב טוב, עד שתימס ברוטב.
- מעבירים את הניוקי לרוטב ומערבבים שוב בעדינות.
- סוגרים את האש ומכסים את הסיר עם המכסה.
המתכון של בקי | לבלוג >